Göra om i kök med små ytor

Det är inte alla som har tillgång till stora ytor när köket ska renoveras. Även små kök behöver ibland renoveras, åtminstone delvis. Har du tid och ork kan du dessutom lägga ned lite extra tid på smart planering. Det kan få ditt kök att både kännas och se större ut. Det är dock inte alltid det lättaste att renovera, göra om eller inreda små rum. Med några enkla tips kan du dock komma långt.

Kitchen interior

 

Tips för små kök
Ett första, och tillika självklart, tips för att få små kök att kännas större är att rensa. Släng eller lägg undan köksartiklar du inte använder, eller som inte fungerar. Ett annat tips är förvaring. Två misstag som ofta görs i hemmet är att man enbart förvarar på golvytan och att man inte utnyttjar alla förvaringsmöjligheter som möbler har. Vägghyllor, hängare och krokar är dina bästa vänner när du ska göra om i ett litet kök. Detta är perfekt för att förvara bland annat mikrovågsugnen, kokböckerna och finglasen. De flesta möbler går dessutom att utnyttja till förvaring. Införskaffa ett bord med små lådor eller liknande, eller varför inte en mindre kökssoffa med lådor undertill? Ett annat tips för att spara plats är att införskaffa små möbler och/eller ett bord som går att fälla in mot väggen. Sist, men inte minst, kan färg göra underverk för dina rum. Som de flesta känner till bidrar ljusa färger till att rum känns större och luftigare. Satsa på ett vitt kök eller måla om i en färg med ljus nyans!

 

Minikök för det lilla hemmet eller sommarstugan
Hur mycket man än kan försöka trolla med ytor och hela rum för att få dem att kännas större kvarstår det faktum att det litet kök är ett litet kök. Så länge du inte väljer att bygga ut det såklart. Ett minikök är ett utmärkt val för det lilla köket. Det finns olika sorters minikök, men standard är ofta att du får diskho, plattor samt kyl och frys, alternativt ugn. Vissa minikök är endast dryga 150 cm långa, vilket inte är mycket alls i kökssammanhang. Har du kokvrå, ett litet kök eller behöver ny utrustning till köket i sommarstugan? Då är ett minikök ett bra val för dig. Annars kan du alltid köpa trädgårdsmöbler eller några utemöbler hos Buildor.se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *