Måla om möbler

1200px-MexicanChairsMöbler och inredning är någonting som intresserar många. De senaste åren har det blivit alltmer populärt att hitta rätt stil för sitt hem, och vi översköljs dagligen av tv-program, magasin, bloggar och böcker i ämnet. Att inreda ett hem kan dock bli en väldigt dyr historia, så vad finns det för alternativ för den som har en begränsad budget men ändå vill skapa en snyggt hem? Nedan följer några tips på hur du kan förnya hemmet, sommarstugan eller någon annan yta utan att lägga ned en förmögenhet på ny inredning eller möblemang.

Förnya utan att köpa nytt

Oavsett om du ska bygga om fritidshuset på Österlen med skånska byggvaror, måla om husfasaden eller göra en mindre renovering så finns det ingenting som kan förnya och fräscha upp ett hem så som möbler och annan inredning. Idag väljer många att kasta ut gamla möbler och köpa nytt, men detta kan bli väldigt kostsamt i längden och är framför allt inte särskilt bra för miljön. Åk istället till närmaste byggvaruhus, som Skånska Byggvaror, köp en burk färg och måla om dina gamla möbler – de kommer garanterat att se ut som nya! Byt färg helt och hållet eller förbättra bara färgen som redan finns och bli på så sätt av med fula märken och den ”gamla” känslan med dina möbler. Tänk på att slipa ordentligt innan du sätter igång för att få en jämn yta som absorberar färgen bra. Spackla eventuellt och slipa igen om det behövs för att bli av med eventuella större ojämnheter. Grunden är A och O när du ska måla om dina möbler!

Måla på rätt sätt

Att måla om gamla möbler är en av många budgetlösningar i hemmet man kan använda sig av för att förnya sitt boende. När du har slipat din möbel och eventuellt spacklat, följer själva målandet. Här är det först och främst viktigt att tänka på att täcka golv och andra ytor som du inte vill ha färgstänk på. Använd pappersrullar som finns att köpa i byggvaruhuset för att täcka golvet, eller ta till exempel gamla tidningar och lägg omlott. Tänk även på att ha på dig kläder du inte är rädd om, då färgstänk kan vara svåra att får bort i tvätten. När du ska börja måla, använd alltid en grundfärg för snickerier. Fråga i ditt byggvaruhus vilken kulört som passar bäst, så att grundfärgen smälter ihop bra med den slutliga snickerifärgen du ska använda. Du kan behöva måla med grundfärg en eller två gånger, så stressa inte med detta moment och låt torka mellan gångerna. Sist är det dags för snickerifärgen du valt, och här kan du även behöva måla mer än ett lager, så ha tålamod för att uppnå bästa resultat!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *