Hitta seriösa hantverkare

Det kan vara svårt att hitta hantverkare som är seriösa. Många som arbetar med hantverk, exempelvis inom bygg och VVS, saknar ofta utbildning. Det är ett ganska vanligt klagomål att hantverkare inte är transparenta med sina arbetstider och rapporterar in mer timmar än vad arbetet faktiskt tog. Det är även ett vanligt klagomål att arbetet som skulle utföras inte är tillräckligt bra genomfört. Det innebär ofta att arbetet måste göras om igen. Många gånger leder det tyvärr till att problemet som skulle fixas är värre än från början, vilket kan vara frustrerande och dyrt att ordna.

En rekommenderad hantverkare

pexels-photo-100575När du ska renovera ditt kök så är det viktigt att välja en duktig hantverkare. Eftersom fuskbygget är utbrett är det alltid bäst att gå på rekommendationer. Fråga runt bland familj och vänner ifall de känner till någon bra hantverkare i ditt lokala område. Du kan även kolla online om du hittar någon hantverkare med publicerade omdömen. Det är viktigt att hantverkaren som du anställer kan bevisa att han betalar skatt. Är det ett företag ska en F-skattsedel finnas på plats. Är det en privatperson måste A-skattsedel finnas, annars är du skyldig att betala skatt på arbetet. Ta gärna in olika offerter från utvalda hantverksföretag. Då får du större insikt i vad arbetet kommer att kosta, dessutom kan du jämföra de olika priserna. Skriv alltid ett skriftligt avtal med din hantverkare. Då vet ni båda vad ni har kommit överens om och kan undvika problem om någonting går snett under arbetet.

Hur kan jag vara säker?

I det skriftliga avtalet bör du skriva ut vilken tidsfrist för arbetet som gäller och vilket pris det är som du och hantverkaren har kommit överens om. Var noga med detaljerna. Vem betalar till exempel material, bensin, el, städning och resor? Vad händer om det är några detaljer som behöver ändras under arbetets gång? Du bör dessutom se efter om du kan få rotavdrag för arbetet som utförs. Din hantverkare bör kunna svara på dina möjligheter till det, men du kan även kontakta Skatteverket för att få reda på vilka regler det är som gäller vid köksrenovering. Undvik att betala i förskott ifall någonting oförutsett går fel. Du måste även spara alla eventuella kvitton. Innan arbetet påbörjas, se till att ställa undan alla ömtåliga möbler och annat som kan vara i vägen för jobbet. Har du kontrollerat omdömen eller gått på rekommendationer så har du förhoppningsvis fått en bra hantverkare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *