Köksrenovering på budgetnivå

Köket brukar kallas för hemmets hjärta. Praktiska funktioner är viktiga i detta rum och om man inte planerar noga kan det bli väldigt dyrt att renovera ett kök och förse det med nya vitvaror. Tänk på att köket även är till för socialisering och inte bara matlagning. I alla fall om köket är tillräckligt stort. I många länder kombinerar man en praktisk yta för tillredning med några barstolar så att man får både en social och praktisk funktion i en och samma möbel – t.ex en så kallad köksö. Det är ett bra sätt hålla budgeten!

Smarta spartips vid köksrenovering

675px-DSC08997I Sverige har vi en stor marknad för begagnade vitvaror. Mycket säljs online via t.ex. Blocket eller Tradera men det finns även särskilda butiker för detta i de flesta större städer. Titta särskilt efter vitvaror som säljs av restauranger och caféer. På så sätt kan du ibland hitta proffsgrejer som ger ditt kök en unik look samtidigt som sådana vitvaror är av högre kvalitet än sådant som är avsett för vanliga konsumenter. Spisar, fläktar, belysning, kylskåp och frysar går nästan alltid att hitta på rea. Köp inte sådant till ordinarie pris om du har en tight budget. Ett annat bra tips är att se över sin ekonomi generellt, Sänk dina lånekostnaderna genom att ta hjälp av Advisa eller se om du kan spara in på några onödiga kostnader månaderna innan köksrenoveringen. Om du vill sprida köpet över en längre period kan du ofta göra några av de dyrare investeringarna på räntefri avbetalning.

Gör det själv

Den stora kostnaden i samband med alla typer av renovering brukar vara det man betalar för hantverket. Köksskåpen är också ofta väldigt dyra. Du kan spara in mycket på att uppdatera dina befintliga skåp på egen hand. Det är inte svårt att spackla små skavanker och sedan måla skåpen så att de blir som nya. Om det fungerar med öppna vägghyllor tar du bara bort dina fula gamla skåp och sätter upp enkla konsolhyllor. Det är lätt som en plätt! Inspireras av vackra köksbilder på nätet så hittar du säkert lösningar, som du kan låna till ditt eget kök. Är du händig och har tid över kan du göra större insatser, såsom att kakla utan att betala hantverkare. Det kräver egentligen bara noggrannhet. Har du plastmatta på brädor i köket kan du enkelt och billigt ta bort mattan och sedan måla eller lacka brädorna så att de klarar normala påfrestningar. En snygg och billig lösning för bänkskivor i kök är stavlimmad ek, vilken kan sågas till efter dina mått och sedan oljas in.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *